Pagina's

zaterdag 3 september 2016

Voor de tweede keer naar Texas

Ik was dit keer een stuk minder nerveus dan de vorige keer en had gelukkig de nacht voor vertrek wat kunnen slapen. Toch bij aankomst was ik wel wat zenuwachtig, daar ik de vorige keer bij de douane helemaal ondervraagd werd en m'n koffers binnenstebuiten werden getrokken. Nee, er werden gelukkig maar een paar vragen gesteld en kon gewoon doorlopen. Ik had 2 flesjes donker bier mee en een stuk echte Hollandse kaas. Daarnaast had ik wat kleine cadeautjes voor de kids meegenomen. Zover ik had gelezen was dit allemaal toegestaan, wat ik echter over het hoofd had gezien was dat ik maar voor een maximum bedrag van $100 aan cadeau’s mee mocht nemen en daar viel dus ook de verlovingsring onder die ik voor het huwelijksaanzoek had meegenomen. Gelukkig werd hier allemaal niet naar gevraagd, anders had ik hierover moeten liegen en dat is nou niet bepaald mijn sterkste kant.

Gelukkig had ik WiFi bij de luchthaven van Austin Bergstrom en was mijn batterij niet bijna leeg zoals de vorige keer. Niet lang na een hangout berichtje gestuurd te hebben kwam Crystal me dan oppikken. Ik was erg blij haar na 4 maanden eindelijk weer te zien.

Ik had een hotel geboekt vlakbij de Congress Avenue Bridge zodat we naar de 1,5 miljoen vleermuizen konden kijken die ‘s avonds bij zonsondergang tevoorschijn zouden komen. In plaats van het vanaf de brug te bezichtigen had ik een rondvaart geboekt. Tijdens de rondvaart werd er het één en ander verteld over de omgeving. We eindigden vlak onder de brug op het moment dat de vleermuizen tevoorschijn zouden komen. Het begon met een hoop gepiep en uiteindelijk kwamen ze dan tevoorschijn. Al vlogen de meeste vleermuizen van ons weg, het was toch een bijzondere ervaring.

Eenmaal terug bij het hotel hadden we voor het gemak wat pizzabroodjes laten bezorgen en gingen daarna op tijd slapen. De volgende ochtend was ik vanwege het tijdsverschil al erg vroeg wakker. Na een ontbijtje daar gehad te hebben en weer terug te zijn in onze hotel kamer ben ik dan uiteindelijk door m’n knieën gegaan en heb Crystal ten huwelijk gevraagd. Ik had de ring al een poosje op zak voor het juiste moment en was een beetje zenuwachtig geworden, maar ik wist dat ze ja zou gaan zeggen. En dat deed ze gelukkig ook. We zijn nu dus officieel verloofd. Na mijn bezoek over zo’n 3 maanden gaan we het proces voor een K1 Visum in gang zetten, zodat we kunnen trouwen en ik hier in de VS mag komen wonen.

Uiteindelijk bij Crystal thuis aan te zijn gekomen was het nog even wachten op de kids totdat ze uit school kwamen. Ik moest even een traantje wegpinken toen Emily in m’n armen rende op het moment dat ze me zag. Daarna gaf ik Amber en haar vriendin Mechaylin nog even een knuffel. Het was erg fijn om iedereen weer te zien en weer compleet te zijn.