Pagina's

vrijdag 3 april 2015

Maak je eigen fluorideevrije tandpasta

Sinds begin 2014 ben ik een stuk bewuster gaan leven, zeker als het gaat om voeding. Ik ben gestopt met het eten van vlees en het drinken van zuivel, daarnaast probeer ik zoveel mogelijk natuurlijke producten te gebruiken. Sinds het laatste half jaar let ik ook meer op conserveermiddelen en E-nummers, deze probeer ik ook zoveel mogelijk te vermeiden. Ook ben ik sinds 2014 overgestapt op een fluoridevrije tandpasta. Fluoride is heel giftig, het is bijna net zo giftig als rattengif! Dus waarom zou je gif in je mond willen stoppen? Je slikt het misschien niet door, maar je lichaam neemt het toch in je op...

Ik heb een jaar lang een fluoridevrije tandpasta van Paradontax gebruikt en was al eens eerder een artikel tegengekomen over hoe je zelf een fluoridevrije tandpasta kunt maken. Vorige week besloot ik dit toch eens uit te gaan proberen en was erg blij met het resultaat. Ik heb daarom maar besloten er een klein filmpje van te maken.