Pagina's

zaterdag 2 maart 2013

Lekker bezig

Ben gisteren weer aardig met m'n minecraft server bezig geweest. Heb eigenlijk de hele boel op m'n server omgegooid en wat logischer ingedeeld. Grootste punt waar ik mee zat was dat mijn backup-script werkelijk alles mee nam wat onder de minecraft_server directory zat, waardoor ik een backup van zo'n 3,5GB had. En dan te bedenken dat m'n backup nog maar een paar dagen oud was. Ik was erachter gekomen dat de data van Dynmap en CorePortect de grootste boosdoeners waren.

Aangezien je met Dynmap alles opnieuw kan laten renderen heb ik de locatie van de tiles verplaatst. En voor CoreProtect heb ik besloten de data via MySQL te laten lopen. Nu wordt deze data niet meer ingesloten met als resultaat nu maar een backup van 233MB te hebben.

Daarnaast heb ik ook een proxy ingesteld voor Dynmap, zodat ik niet via een poort-nummer hoef te werken. Ook heb ik een aantal instellingen in het init script veranderd, zodat het voor mij wat logischer werken is. Verder had ik de spawn area(Multiverse) nog van naam gewijzigd, maar hierdoor kwamen de instellingen van m'n plug-ins niet meer overeen. Ik moest daarom van alle plug-ins de instellingen doorlopen om weer goed te zetten. Dit was wel even een gedoe, maar heb nu ook de overbodige instellingen weg kunnen laten en kwam zo ook nog wat andere interessante instellingen tegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten