Pagina's

vrijdag 31 augustus 2012

Brainstormen

Vandaag was ik weer eens flink aan het brainstormen over het opzetten van mijn nieuwe Minecraft wereld. Ik wil een goed geconfigureerd SMP server gaan opzetten. Niet een server waar uiteindelijk van alles weer aan gewijzigd moet worden, omdat ik iets over het hoofd heb gezien, of omdat ik toch besluit het anders te gaan doen. Nee, ik wil het nu een keer goed doen. Hier heb ik wel van geleerd... ;)

Ik heb maar eens besloten om wat rond te gaan neuzen op andere servers, iets wat ik al veel eerder had moeten doen... Ik heb inmiddels al aardig wat inspiratie opgedaan!

Zo kwam ik een erg leuke server tegen waarbij het spel met een heel klein zwevend eilandje begint. Je hebt vrijwel niks bij je en de bedoeling is dat met de spullen die je hebt je eiland gaat uitbreiden. Geen fout kun je je permitteren, dan kun je zo goed als overnieuw beginnen. Een erg leuke uitdaging dus, die soms ook wel erg frustrerende kan zijn... ;)

Nu ben ik zelf niet van plan mijn server op deze manier op te gaan zetten. Het is leuk om dit spelletje een paar keer te spelen, maar het leukste blijft nog altijd om in een echte survival wereld te spelen. Een wereld waarin je nieuwe gebieden kunt ontdekken en het altijd een verassing blijft wat je tegen zult komen. Toch heb ik ook op deze server idee├źn opgedaan die ik weer mee kan nemen voor mijn eigen server. En zo ben ik nog meer leuke dingen op verschillende servers tegengekomen.

Momenteel ben ik aan het uitzoeken hoe de wereld toegankelijk gemaakt kan worden voor bezoekers. Ik wil dus zonder whitelist gaan werken en daarvoor moet de server wel goed beveiligd zijn. We zitten natuurlijk niet te wachten op gelazer.

Zodra het allemaal is uitgezocht en de boel goed geconfigureerd is laat ik dit zeker weten. Ik kan wel alvast verklappen wat hoogstwaarschijnlijk de survival seed gaat worden. ;)

-1787332996056584984

Geen opmerkingen:

Een reactie posten