Pagina's

maandag 7 november 2011

Blogger

Ik vond het weer eens tijd om een nieuw weblog-account aan te maken.
Eerder heb ik al eens een weblog gehad(Wordpress), waarop ik aardig zuinig was met het plaatsen van nieuwe berichten. Het streven is dan ook om hier verandering in te brengen.

Blogger
Ik heb voor Blogger gekozen, omdat het er erg overzichtelijk uitziet en eenvoudig werkt. Daarnaast wordt het gekoppeld met je Google account. Dit vind ik zelf erg handig, aangezien ik gebruik maak van meerdere producten die van google zijn. Wordpress is verder ook erg goed en is zelfs wat uitgebreider, dus hier verder echt geen kwaad woord over. Zolang ik maar m'n html/css kan aanpassen zonder veel gedoe vind ik het al goed genoeg. En dat geld uiteindelijk ook weer voor de html/css(lay-out) die je zelf gaat maken. Mensen moeten in één oogopslag kunnen zien waar het over gaat en waar ze zijn moeten. Een weblog/website waarin je helemaal verdwaalt kunt raken stoot mensen af.

Een eigen theme
De themes die met Blogger meekomen zijn niet echt geweldig, maar dit hoeft geen probleem te zijn. Je kunt namelijk gewoon je eigen theme maken, of ergens vandaan halen. Bijvoorbeeld op www.bloggerthemes.net kun je heel wat mooie themes vinden. Ik gebruik momenteel de "My Diario theme" van die website, maar wil uiteraard nog mijn eigen theme gaan ontwerpen.

Te veel tegelijk
Buiten Blogger om ben ik sinds kort ook actief op Google Plus en Twitter. Daarnaast ben ik weer volop met GNU/Linux en Open Source software bezig. Ik heb ArchLinux leren kennen, wat ik naast Debian/Ubuntu een zeer fijne distro vind. Ik ben weer met grafische programma's wezen stoeien zoals The Gimp, Inkscape en Scribus en ik heb het onderhand voor elkaar gekregen om van m'n analoge videocamera met behulp van VLC zowel beeld als geluid te digitaliseren.

Ik heb een waslijst aan programma's die ik nog zou willen leren en loop soms over met nieuwe creatieve ideeën. Programma's die bovenaan in m'n lijst staan zijn bijvoorbeeld KdenLive, Inkscape en Blender, maar wil ook Vim onder de knie zien te krijgen en eens gaan beginnen te programmeren in Python. Ook wil ik eindelijk eens met mijn eigen website verder gaan, m'n oude H8 video tapes digitaliseren en bewerken en zo kan ik nog wel even doorgaan. En niet te vergeten dat ik daarnaast ook nog een aantal klusjes voor anderen heb staan...

In ieder geval genoeg om in de toekomst nog over te gaan bloggen. ;)

Het probleem is echter dat ik soms te snel ben afgeleid en mijn perfectionisme me vaak in de weg zit, waardoor ik altijd langer bezig ben dan gemiddeld en er dan soms ook niet meer mee verder kom. Ik kan me werkelijk waar druk maken over een spatie te veel in mijn code, of een interpunctie, type of spelfout in bijvoorbeeld deze blog.

Goed, ik heb al weer genoeg zitten mierenneuken aan deze blog...

Tot zover maar even. :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten